Friday, March 26, 2010

She-Who-Shapes-The-Sacred-Land...

Sa ne amintim de She-Who-Shapes-The-Sacred-Land...
Este simplu sa citesti si sa iti imaginezi o alta cultura o alta poveste de la inceput. Totul se schimba atunci cand este la locul povestii. Atunci cand stai cu picioarele pe lava intarita care a scuipat-o zeita focului Pele.
Sigur am auzit de zeita Pele care traieste in vulcanul Kilauea de pe insulele Hawaii, nascuta din legautura divina dintre zeita pamantului Hamaea si zeul cerului Wakea. Avand ocazia sa fiu la locul faptei simteam ca nu stiu nimic si cat de mici suntem, aproape pierduti...



Este ceva de nedescris atunci cand vezi cum se scurze lava aprinsa portocalie si ucigatoare in oceanul albastru   imens... Pele isi atinge radacinile.... aburi iti ingreuneaza vederea....
Din toti cei 13 frati si surori Pele se intelege numai cu o singura sora zeita Laka. Ea este zeita dansului Hula. Acest dans traditional se dansesza de femei si de barbati. Pele este incantata de acest dans care o linisteste si o amuza. 
Fete tinere danseasa hula la picioarele vulcanului. II ofera ghirlandele de flori si  coronitele purtate cu flori de hibiscus, paine si bautura. 

Se povesteste ca atunci cand Pele e gata de o eruptie se transforma intr-o femeie tanara frumoasa care se plimba pe o plaja parasita. In alta legenda se transforma int-un animal sau intr-o femeie foarte batrana care se plimba pe o strada parasita. 

Pele este spiritul focului, creaza insule noi care se ridica din ocean. 







Si la urma prietenul meu Herby ...




10 comments:

  1. Foarte interesant si frumos povestit. Multumesc pentru plimbare!

    ReplyDelete
  2. Nici lava nu o mai vad, Lorena, de bucurie ca te vad pe tine. Din imaginea ta de pe celalat generic, nu reuseam sa-mi imaginez infatisarea ta, si resimteam un disconfort. Acum, Lorena Mare s-a individualizat, si o putem uita pe Lorena Mica.

    ReplyDelete
  3. Ptr Michaela Petrescu: Cu placere:)

    Ptr Ivan Vasarin: Celalat blog este mai mult legat de munca mea profesionala.Asa ca nu am pus pana acum imagine cu mine:) Ma bucur, disconfortul a disparut:)

    ReplyDelete
  4. Beautiful pictures of nature...so peacefull!:-)

    ReplyDelete
  5. wo very beautiful looks great

    i like to visit that place once

    ReplyDelete
  6. Thank you for sharing these magnificent pictures! Love nature! :)

    ReplyDelete
  7. Tare mult imi doresc sa ajung pe langa un vulcan....se pare ca macar la figurat, cu ajutorul tau, am facut-o!
    Absolut superbe fotografiile!
    Testosul Herby incheie asa de frumos incursiunea intr-o lume atat de deosebita pentru noi...Multumim!
    Si, apropos, vorba domnului doctor....ma bucur sa te vad "la fata", incantata!

    Sarbatori cu bine si cu liniste!

    ReplyDelete

Let me hear it, drop it like it´s hot....