Thursday, November 11, 2010

Primul meu Diwali

Pe 5 Noiembrie a inceput anul nou indian- Diwali. Am sarbatorit 3 zile cu mancare minunata, dulciuri pana in tavan... cu artificii, multe lumanari care se pun in jurul casei  si primele mele rangoli!




Ce sunt rangoli? Sunt desene in forme geometrice care se creaza in fata casei sau langa intrare. Reprezinta anul nou cu multa bucurie si prosperitate.


Se folosesc diferite simboluri ptr rangoli... svastica cu puncte ptr noroc in anul nou, floarea de lotus pe care stau zeii, scoica cu care se roaga si amprentele de talpa piciorului. 

In prima seara o batut vantul cam tare si asa nu puteam sa aprindem multe lumanri in jurul casei. 

Ptr anul nou se roaga la Lakhmi zeita finantelor! Anoul nou sa aduca o stare financiara mai buna. I se ofera un sariu sau o alta tinuta noua.


La inceput am avut de gand ca maimbrac in sariu traditional.... ce sa spun sunt prea scunda ptr asa tinuta si nu ma simtem bine de loc in el. Simteam ca nu ma pot misca, era prea greu 6 m de matase natural in jurul tau...
Asa ca am imbracat ceva dintr-o colectie Indiana Taj Mahal...

Am creat un pantalon numit dhoti ptr femei. De fapt e inspirat din pantalonul traditonal barbatesc. E din sariu matase naturala. E f usor de purtat si comod. Pe langa pantalon am avut un top tipic scurt si o esarfa din cashmere. Dupa jumate de ora de frig si batut vantul am schimbat tinuta -blug si o bluza alba de bumbac cu motive indiene subtile.... si tot era un frig....

Seara se terminase cu artificii! 

Enjoy!

3 comments:

  1. Intotdeauna am fost fascinata de spiritualitatea indiana!Multumesc, Lorena draga ca o faci mai accesibila!
    Costumatia ta....de milioane!Super!
    An Nou cu mult bine!

    ReplyDelete
  2. so nice, there is nothing like develop our spirituality....

    I am proud of you :)

    ReplyDelete
  3. Happy New Year !...
    Si tot ce-ti doresti sa se implineasca !

    ReplyDelete

Let me hear it, drop it like it´s hot....