Friday, April 2, 2010

Pastele in NZ....


Ce am gatit de Pasti ?
Well, nu ca la mama acasa, dar merge... si inca ceva nou,  sunt singura responsabila ptr pastrarea traditiei acum .... greu, greu....
Este primul meu Paste  la capatul lumii, si pot sa spun ca nu se simpte  aproape deloc. In primul rand e toamna aici si atunci cum sa simti mirosul de primavara? In magazine, da imi aduc aminte de Pasti-totul e plin de iepurasi de ciocolata, dar si aici imi lipseste iubita mea de Milka. _Neamtul din mine nu poate fara! :)
Sincera sa fiu aici nu au ciocolata buna, ce sa mai zic habar nu au ce se manaca pe partea cealalta a planetei. Asta e!!!
Deci ce am gatit?
Am vopsit ouale, asa cum stiu de la mama. Adica in coaja de ceapa, in sfecla si in ceai. Sa explic, de ce in ceai: Prietenul meu are radacini in India si e obsedat de ceai.... totul este clar acum!
Pastele pe insula... Nu e copacul inflorit, dar e frumos nu?

Ok, nu suntem decat noi doi si mama lui care e vegetariana si nu consuma, oua. In asa fel nu avea rost sa gatesc ca la restaurant ;)
Obsedata de ciocolata si trecuta de varsta: Vreau si eu un iepuras de ciocolata, de la Milka!!!!, am hotarat sa fac o ciocolata de casa ( nu are oua si asa o includ cumva si pe mama lui :) )
E inca in frigider si asa nu am nici o poza. O mica salata de sfecla cu hrean ( hreanul o alta obsesie- si o alta aventura aici in- the land of the long white cloud)
O mica paranteza- Nu am gasit hrean sa cumparam nici macar planta. Dupa  o perioada destul de indelungata, adica eu la studii in Timisoara, prietenul meu gaseste planta de hrean de cumparat de la un japonez! Adica clar,  ei mananca Wasabi!!! Creste hreanul in gradina, frate! Frumusete!!! Sunt aproape ca acasa! Sa iesim din paranteza.
O salata cu oua ptr ca el nu cunoaste asa ceva. Apoi am facut o pasca, prima mea si e ok-sper.
Ouale sunt asazate in stil insulan pe platou, sa nu uitem unde ma aflu!!! ;)) 
Nu au iesit superbe ptr ca nici macar frunzele nu au stat cu trebuiau :/ !!!
Well, next time! Am incercat sa invelesc oul in frunzele din imagini, frunza tipica care reprezinta NZ.
Acest platou il duce luni la serviciu unei colege.
Ce mai aproape ca la bastinasi, daca sarbatoresc Pastele :)))))) Deci incerc sa ma adaptez se vede,  nu?
Acum platoul care sta in camera:

De carne se ocupa el. Imi place idea nu ma bag :) 
Sa ajungem la Pasca: - deci e prima mea pasca asa ca nu ma luati cam tare la judecata, din cate tin minte de la bunica se ridica marginea si branza dulce ramane mai joasa. Ce sa zic, la mine ... 


Branza e ascunsa chiar foarte ascunsa.... 
Si ca sa rezolv si problema cu soacra si situatia vegetariana, I-am facut o prajitura cu banane. E multumita poate sa puna ofranda lui Krishna maine diminiata. 
Cam asta este si ne ajunge, daca nu mai am de gatit.... :/


Ps: Pe skype o sa mi se lasa gura plina de apa cand toti incep sa imi povesteasca de mancarea traditinala.....

Va las cu bine si va doresc Sarbatori fericite!!! 


18 comments:

  1. Ohhhhh, draga mea, toate au iesit superbe, serios...
    Oule tale colorate, asa cum si mama mea le facea(Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul), in mod natural, pasca traditionala(suuuper!), si faptul ca , la capatul lumii fiind, incerci sa patrezi din traditiile pascale...
    Felicitari!

    De la un alt capat de lume, iti doresc sa ai parte de sarbatori cu bine, liniste si multa sanatate!

    ReplyDelete
  2. ..m-ai impresionat.Fie ca sfintele sarbatori Pascale sa le petreci cu bucurie, dragoste si Lumina in suflet.

    ReplyDelete
  3. Am stat, in imaginatie, la masa voastra de Pasti, de la capatul lumii, si culmea, m-am gandit la Timisoara, orasul tineretii mele, despre care ai amintit in aceasta postare ...

    ReplyDelete
  4. Fie ca Lumina Sfanta a acestei mari sarbatori sa va calauzeasca pasii, sa va aduca sanatate si fericire care sa dainuie vesnic in preajma voastra!HRISTOS A INVIAT

    ReplyDelete
  5. Paste fericit alaturi de cei dragi !

    ReplyDelete
  6. Frumoase creatii! Felicitari!
    Hristos a inviat! (la tine de mai multe ore, in Romania de mai putine , eu mai astept,(desi am sarbatorit si dupa ora de acasa), iar lui Tarotras i se vor lungi urechile inca 3 ore . Important e sa pastram in suflet bucuria acestei sarbatori tot timpul anului! Toate cele bune si mai povesteste-ne despre acele tarimuri exotice!

    ReplyDelete
  7. Cristos a inviat!
    Sa stii ca oule tale au iesit mult mai bine ca ale mele. Eu am cumparat o cutie de vopsele nemtesti (sic) de la supermarket si abia aseara am observat ca nu avea rosu, doar galben, portocaliu si verde. Pacat! MAcar tu ai respectat reteta, he, he.
    E frumos cand se imbina mai multe culturi, bogatie de culori&gusturi.
    MA bucur ca ti-am descoperit blogul. O sa ma revin.
    PAste Fericit!

    ReplyDelete
  8. Anul acesta am vopsit si eu pentru prima data in foi de ceapa si in zeama de sfecla fiarta..ma uitam mirata la culoarea maroniu-roscata, dar acum in sfarsit rasuflu ususrata. Se pare ca this is the way they are supposed to be!:)
    Chiar de nu esti acum in tara, ceea ce e minunat este ca pastrezi in suflet spiritul Pastelui si ca l-ai daruit si celor dragi tie.
    Te imbratisez romaneste:)

    Paste fericit!

    ReplyDelete
  9. Thank you for wishing me good luck ;) Wishing you a wonderful week!

    Best,
    Noel

    ReplyDelete
  10. Hai sa ciocnim un ou,Lorena!Hristos a inviat!

    ReplyDelete
  11. pasca arata superb , ouale ..bestial, asa le vopsea si bunicul meu tot cu ceapa dar avea strinse coji de ceapa rosie si ieseau mai inchise, punea pe ele frunze de cucuta si de patrunjel si le lega strins in ciorapi de matase :) ... Eu nu am facut deloc oua rosii..ca oricum nu vine nimeni la mine si eu nu maninc oua, dar am primit 5 si le-a mincat pisica ...ce a ramas de la "prietenii mei"

    ReplyDelete
  12. Wanted to stop by and wush you a beautiful day! You found my other blog~ Thank you for your comment :)

    best,
    Noel

    ReplyDelete
  13. Ptr Ana Thomas: De la un capat la altul sper ca totul este bine:) Ma bucur ca ti-a placut Pastele meu mic.

    Ptr Ioana Gînju: Ma bucur atunci:)

    Ptr Ivan Vasarin: Este un oras f frumos si imi aduc aminte cu bucurie.Am locuit in 6 ani in 6 apartamente. Nu chiar norocul meu- experiente neplacute, dar mica Viena e superba.

    Ptr gabriela: Adevarat a inviat :)

    Ptr Praf de Stele: Multumesc :)

    Ptr Mihaela Petrescu: Adevarat a inviat! Da am sa povestesc:)

    Ptr Brindusa: Adevarat a inviat! Ma bucur ptr interes:)

    Ptr Angela: Singur sa ciocnim :)

    Ptr Ipu Ninulescu: Ma bucur ca Pastele a trecut cu bine la tine si la mine. Cu Patrunjel am sa incerc la anul:)

    For Noel Solomon: Well let's see if you find my other blog toooooooo;) I wish you a good day.

    ReplyDelete
  14. FOOOOOOD I love it!!!! thanks for stopping by. I will not stress. Thanks so much!!!

    ReplyDelete
  15. I wish I could read this post. :)

    ReplyDelete
  16. So bad I don't understand anything :-( But thanks for stopping by on my blog :-)

    Cheers: Evi

    ReplyDelete
  17. To Partain: this post is about my first Easter in NZ. And pasing on the Easter traditions from my country (Romania) We colour the eggs in onion shells and beet. And the cake is another tradition.

    To Eve: I like your blog:) This post is about Easter traditions:)
    You can read my other blog. It's in English only. http://invogueoneday.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. Lorena,ti-au iesit minunat...iar ouale arata ft. frumos!Citind articolul,mi-am amintit de o carte scrisa de frumoasa indianca Kiran Desai-Zarva in livada de guave...
    Te pup!

    ReplyDelete

Let me hear it, drop it like it´s hot....