Monday, February 22, 2010

Back from Down Under...


Am avut un concediu superb in Australia. Destinatia exacta a fost Queensland.

Un colt deosebit de frumos indepartat de lume. De data asta nu am vazut  nici un crocodil, dar sunt peste tot si urmele se vad a doua zi....pe  langa crocos trebuie sa te feresti de serpi, care nu au nicio problema sa iti intre in casa si sa caute apa, din cauza caldurii. La fel nu am vazut parte de serpi dar soparle se gasesc peste tot si sincera sa fiu nu am avut probleme sa le gasesc in casa pe tavan, pe perete, pe podea etc... trebuie sa ai grija sa inchizi cel putin valiza ;) 

Pe plaja turistica te  asteapta furnici veninoase(verzi-cam de marimea unghiei mici ) , papagai exotici extraordinar de frumosi, o atmosfera calduroasa, iar in apa faimosii rechini... iar pe strandurile mai indepartate te poti trezi cu o haita de Dingos pe urmele tale. Un fel de lup al desertului pe acest continent.











 Ai voie sa inoti numai in spatiu acordat daca nu vrei sa fi pe meniul celui 'alb':)

 Aici eram la pescuit, nu chiar o placere de a mea, dar a doua mea familie din partea prietenului meu sunt chiar obsedati de pescuit- nu trebuie inteles. Intre timp faceam poze:)











Ce a fost extrem de interesant ptr mine a fost natura. Acesti copaci mi se par deosebiti. O frumusete rara, si ma simt norocoasa sa pot vedea asemenea minune.


















Sper sa se vada in detaliu cum noile radaci se extind din crengi si isi fac drum spre  pamant, unde se fixeaza. Cresc si se intaresc formand o frumusete de copaci - all in one:) 
Se numesc copaci de perdea- curtain tree. 

Sper sa va placa:) Din pacate nu am avut timp de multe poze:( 
Tu poti traii aici?Intr-o tara tropicala, plina de animale exotice, de o caldura buna,  un mix cultural interesant cu o natura magica...
Am simtit nevoia sa scriu in limba mea natala :) 

12 comments:

  1. The photos are beautiful! Great work. Thanks for coming by the blog. I appreciate it.
    V

    ReplyDelete
  2. O...M...G!!!-)*

    What a beautiful photos,my dear friend!
    I wil be there,so amazing nature...

    Thank you very much that do you visit by me!-)

    Many love and blessings,

    ***Violetta***

    ReplyDelete
  3. Foarte frumoase imagini. Mi-ar place sa vizitez acele locuri , dar nu cred ca as putea trai atit de departe de tot ce mi-e drag...

    ReplyDelete
  4. Super,Lorena! Eu as putea trai.Chiar aveam acum cateva luni ideea asta,de a pleca in Australia.Inca nu mi-a trecut,dar mai am ceva de facut prin tara.Totusi nu ma incanta furnicile veninoase. ;))
    Multumim ca ai impartasit experienta!

    ReplyDelete
  5. ...si as trai si as scrie. deocamdata te citesc cu placere, caut sa vad, prin ochii tai acea lume.

    ReplyDelete
  6. Am vazut pozele din Australia si sunt superbe. Cred ca as putea trai intr-o tara tropicala. Am vazut ca esti din Noua Zeelanda. Cum este acolo ? Eu si cu sotia ne gandeam sa venim intr-un viitor acolo, sa calatorim sau chiar sa venim sa muncim. Ori in Australia, ori in Noua Zeelanda. E superb. Sa stii ca e bine ca scrii in limba romana, pentru ca in felul asta nu o uiti, daca o exersezi. Asa incerc sa fac si eu cu blogul meu. Le prezint franturi din experienta mea din Canada si incerc sa mentin limba romana asa cum am invatat in tara.

    ReplyDelete
  7. As vrea sa-ti dau o sugestie. Ai putea scrie din cand in cand despre cum este sa traiesti in Noua Zeelanda sau sa postezi informatii despre procesul de emigrare sau despre obtinerea macar a unei vize de munca temporara ? Cred ca ar ajuta pe multi si multi sunt interesati.

    ReplyDelete
  8. Ptr Sergiu: Nu traiesc de mult in NZ. Pana acuma am venit in fiecare vare (4x). Acum vreau sa raman ptr ca am terminat faculta. Am un logodnic aici si incercam sa incepem aici ceva. Stiu ca multi vor sa vina aici. POti traii ca peste tot, adica bine si rau. Daca ai o educatie si au nevoie de tine sigur iti merge bine. Cu emigrarea nu stiu cum e exact, ptr pasaportul roman. Eu am pasaport german. Am crescut in Germania. Daca ai un partener de aici asa cum am eu se depune cerere ptr visa de partener.
    Inainte de toate treb sa it faci testul medical. Poti la tine in tara sau drekt aici. E mult mai bine direkt aici ptr ca treb sa te duci la doc speciali care lucreaza cu emigrarile. La tine in tara treb sa te informezi.
    Daca ai noroc sa gasesti loc de munca inainte sa vii in tara e f bine. Cei de la locul de munca pot sa te ajute cu emigrarea. Pe aceasta pagina gasesti mai multe informatii.

    http://www.immigration.govt.nz/

    Ce sa it mai povestesc totul e pe invers aici de la anotimpuri pana la condusul in stil britanic ce mi se pare o nebunie.
    NZ are ca 4mil de locuitori se cauta forta da munca europeana. Este un plus am observat daca esti din Europa, America/Canada, Japonia ...

    Cultura Maori este f puternica. Se vorbeste limba Maori ( cultul se pastreaza in amanunte). Nu este o tara cu probleme mari. Adica politica e cam ca peste tot. Nu au probleme internationale.

    Salarul este saptamanal ce mi se pare super. la fel se plateste chiria saptamanal.

    Ce nu imi place si toti se plang... mancarea este extrem de scumpa aici. Pa langa ca nu gasesti cam ce vrei (totusi e cam capatul lumii ) este extraordinar de scumpa. Ce nu mi se pare ok deloc.

    O chestie f interesanta nu se plateste apa aici. Curentul si alte prestatii se platesc la 6 luni si preturile sunt f mici. :)

    Soarele este extem de puternic. Adica efectiv iti arde pieles. Am un tip de piele f puternic si nu am avut niciodata probleme cu soarele. Am locuit o perioada buna in LA si Arizona si nu am avut probleme de loc. In Australia la fel, dar aici nu pot iesi din casa fara sa aplic sunblock cu in factor destul de mare.

    Cam atata imi trece prin cap la ora asta. Daca te mai intereseaza ceva iti raspund cu placere.

    Cred ca v-ar placea aici. Natura e deosebita. Adica gasesti tot ce vrei de la natura europeana pana la cea tropica in mix.
    Cateva stranduri sunt negre iar altele albe si mai avem si cateva asa cum le cunoastem.
    Pot sa spun ca roman obijnuit cu mancare buna, imi este extrem de dor de paine. Adica paine buna, nu ca aici burete. Acum am gasit o brutarie germana si ma simt ca o noua persoana. Din cate am observat toti veniti din Europa au probleme cu mancarea.

    Cum de v-ati gandit la NZ sau Australia?
    In Australia se castiga mult mai bine by the way. Cam titi care isi fac hartiile aici pleaca apoi in Australia.

    ReplyDelete
  9. Ptr Ssergiu: Imi cer scuze nu se plateste apa in Australia, aici da!

    ReplyDelete

Let me hear it, drop it like it´s hot....